LEER ZELF VISSEN

We leven in tijden waar het allemaal snel moet gaan. We willen snel resultaat zien. We willen kant-en-klare oplossingen. Het mag niet veel moeite kosten. We komen onszelf hier echter ook massaal in tegen. We lopen onszelf, vaak letterlijk, voorbij. We lopen met ons hoofd tegen de muur. Hoe meer we naar snelle oplossingen zoeken, hoe groter het chronische probleem wordt. De benadering van het probleem is immers het probleem.

We kunnen niet meer om onszelf heen. We hebben nood aan vertraging. Nood aan écht contact. Nood aan terugkeer naar de essentie. Naar onze essentie. Persoonlijke groei kan zeker ook snel gaan, maar het eindigt nooit. Het is een levenslang proces. Een proces waarbij het erop aankomt te ‘leren vissen’ in plaats van ‘vis te kopen’.

Onze westerse maatschappij doet er alles aan om ons te doen geloven dat de oorzaak van onze problemen buiten onszelf ligt. Als de oorzaak van je probleem buiten jezelf ligt, kan de oplossing ervan ook alleen maar van buitenaf komen. Op deze manier wordt veel ‘vis verkocht’. 'Eén vis krijgen' heeft snel effect, maar werkt slechts op korte termijn. Zelf 'leren vissen' is een trager proces. 'Leren vissen' is een investering op lange termijn. Zie dit ‘leren vissen’ als een stevige basis om je leven lang 'vis mee te vangen'. Het aanbod van Compagnon de route heeft tot doel jou te leren vissen. Bepaal hier jouw route:

We bieden je verschillende ‘visvijvers’ aan:

  • Volg het gratis webinar "5 knooppunten waarop je kan kiezen" en ontdek met welke 5 knopen jein de knoop kan geraken en welke keuzes je hierop kan maken.
  • Schrijf je in voor de blog van Barbele ontvang wekelijks inspiratie uit het leven gegrepen. De ene week ontvang je een geschreven blog, de andere week een videoblog waarin Barbele haar ‘gedacht’ geeft op een vraag van een lezer.
  • Lees het boek Leven is simpel, maar niet altijd gemakkelijk… waarin Barbele je toont hoe simpel leven kan zijn, ook al is hét leven niet altijd gemakkelijk. Het boek vertrekt vanuit concrete, herkenbare situaties en biedt je heel wat onderbouwde, concreet toepasbare, inzichten aan .
  • Ga aan de slag met één van de 90 dagen trajecten. Kies een concreet thema dat tegemoet komt aan jouw behoefte op dit moment. Integreer de inzichten en handvaten meteen in je leven via je persoonlijk werkboek en de 90 dagen ondersteuning in je kompas app.
  • Of geef jezelf een heel stevig fundament via de routes Energymanagement|ver-sterk jezelf, Selfmanagement|ont-wikkel jezelf en Mindmanagement|be-denk jezelf. Elke route bestaat uit een seminariedag, een persoonlijk werkboek en 90 dagen ondersteuning, opvolging, verdieping en inspiratie via de kompas app of via mail. Meer info over de routes vind je hieronder.