RouteVERSTERK JEZELF

Vanuit een holistische visie biedt Compagnon de route je drie krachtige Routes voor onderweg aan. Elke route kan 1 maal per jaar gevolgd worden via onze open kalender.

Voel ook jij innerlijke onrust? Is het ook voor jou een uitdaging om steeds een evenwicht te vinden tussen werk, gezin, relatie, huishouden, sociale verwachtingen en persoonlijke drijfveren? ‘Moet’ ook jij veel in je leven? Loop je de hele dag van de ene taak naar de andere? Leef ook jij vaak op automatische piloot? Ben je in je hoofd constant bezig met wat je straks nog moet doen? Heb ook jij vaak het gevoel dat je geleefd wordt in plaats van te leven? We kunnen een tijdje doorgaan op adrenaline maar laat het niet te ver komen. Je moe en futloos voelen, je energie, enthousiasme en doelen verliezen, zijn tekenen dat stress zijn sporen nalaat. Wacht niet tot het zich op je lichaam zet en je letterlijk volledig stil valt door ziekte, depressie, burn-out, … Het kan anders, maar daar dien je zelf de verantwoordelijkheid voor op te nemen. We investeren heel veel in materie en uiterlijkheden. Als onze wasmachine, computer, TV, auto, … niet meer functioneren, vinden we het logisch om deze zo snel mogelijk te herstellen. Maar wat doen we als we zelf niet goed functioneren?

Wil je het graag anders? Wil je meer voldoening en dagelijks geluk ervaren? Wil je meer energie én innerlijke rust ervaren? Wil je bewuster in het leven staan? Ja? Dan is de route Versterk jezelf iets voor jou!

Hoewel een gezonde dosis stress nodig is om je tot actie aan te zetten, zit meer dan 80% in een chronische stresstoestand die net het omgekeerde effect heeft. Nek- en rugklachten, slaapklachten, spierpijnen, meer fouten maken, concentratieproblemen, een constant opgejaagd gevoel, je moe en futloos voelen, je energie, enthousiasme en doelen verliezen, … zijn nog maar enkele signalen dat chronische stress zijn sporen nalaat. We zien dit alles onder andere vertaald in de enorme stijging van het aantal burn-outs. We kunnen hier niet meer naast kijken. Stresshantering is dan ook cruciaal om efficënt, effectief, rendabel, vitaal, gefocust en rustig te blijven.​

Voor wie?

Deze opleiding is gericht naar mannen en vrouwen die meer energie, efficiëntie én rust uit zichzelf en hun leven willen halen.

Doel

De impact van stressfactoren wordt bepaald door de stressbelasting en stressbelastbaarheid. Tijdens deze route krijg je de tools aangereikt om je stressbelasting naar beneden te halen en je stressbelastbaarheid te verhogen. Met als resultaat nog meer energie, efficiëntie en tegelijkertijd innerlijke rust.

De focus van de route Versterk jezelf ligt op je draagkracht vergroten. Er worden ook linken gelegd naar persoonlijke groei en het transformeren naar stressbronnen. Deze thema’s komen uitgebreider aan bod in de vervolgroutes Ont-wikkel jezelf en Bevrijd jezelf.

Deel 1: Stress, vriend of vijand?

 • Wat is stress? Positieve of negatieve stress? Welke impact heeft het? Welke soorten stress bestaan er? Welke signalen? Hoe herken je het?
 • Wat is burn-out en wat is het niet?
 • Jouw persoonlijke stressbeeld in kaart brengen.
 • Wat kan je eraan doen: een totaalaanpak wordt in kaart gebracht

Deel 2: Van timemanagement naar energiemanagement

Ons functioneren wordt grotendeels bepaald door onze vitaliteit. Energie ligt aan de basis van onze vitaliteit. Chronische stress is echter een enorme energierover en heeft dus rechtstreeks impact op ons functioneren. Energie ligt ook aan de basis van onze alertheid, denk- en concentratievermogen. De kwaliteit van ons werk wordt niet zozeer bepaald door het aantal uren dat je erin investeert, des te meer door de hoeveelheid energie die je in je werkuren steekt. Niet tijd, maar energie is je kostbaarste middel!

 • Van tijdsbeheer naar energiebeheer
 • Wat zijn de natuurlijke recuperatiemechanismen en hoe pas je deze concreet in je dagelijkse leven toe?
 • Hoe je fysieke, emotionele en mentale batterijen opladen? Krachtige fysieke, emotionele en mentale energizers.
 • Hoe negatieve stress ombuigen in positieve energie?

Deel 3: Voor morgen geen zorgen, onderweg is het altijd NU

Naast het opladen van je energie, is het beperken van onnodig energieverlies ook een zeer belangrijk onderdeel binnen stresshantering. De meeste stress komt voort uit zaken waar we onbewust mee bezig zijn en waar we ook continu energie in verliezen

 • Bewust worden van je persoonlijke bewuste en onbewuste energierovers.
 • Hoe een evenwicht creëren tussen opladen en ontladen?
 • Hoe energie winnen door er minder te verliezen?
 • De kracht van ademhaling en focus

Kortom, tijdens deze route bieden we je een arsenaal aan inzichten, tools en vaardigheden om zowel je fysieke, emotionele als mentale energie te vergroten.

"Barbele hanteert een ongedwongen, open en warme aanpak. De zaken die ze brengt zijn heel herkenbaar. Je wordt geprikkeld op een intrinsieke manier en je krijgt concrete tools mee! Zo slaagt ze erin om het beste uit iedere mens te halen."

Stefanie Vanslambrouck

"Door haar puurheid, daadkracht en eenvoud heeft Barbele mij geleerd dat zelfrealisatie simpel is. Ondanks tegenslagen en moeilijke periodes hoeft “het leven” geen lijdensweg te zijn. Alle aangereikte en zeer bruikbare tools kan ik dagelijks zowel professioneel als privé gebruiken. What you see is what you get! Warm aanbevolen aan iedereen."

Inge Huys

"Als kapster krijg ik veel verschillende mensen in mijn kappersstoel. Allemaal met hun eigen verhaal, hun lief en leed. Deze verhalen namen veel van mijn energie. Op privégebied vind ik ook niet altijd de nodige rust met mijn echtgenoot en 3 kinderen. Ook zij doen graag hun verhaal als ik 's avonds gedaan heb met werken. Door Barbele ben ik tot andere inzichten gekomen, nu kies ik zelf wat ik toe laat en wat niet."

Ariane Van Haecke

"Barbele heeft een pak ervaring en kennis inzake stressbegeleiding en dat merk je heel snel. Naast de vele inzichten die je verwerft, krijg je ook een pak tips & tricks mee die je iedere dag kan inzetten om beter om te gaan met mogelijke stressmomenten. Een absolute aanrader als je iets wilt veranderen aan de dagdagelijkse rat-race."

Frederik Delfosse