RouteONT-WIKKEL JEZELF

Vanuit een holistische visie biedt Compagnon de route je drie krachtige Routes voor onderweg aan. Elke route kan 1 maal per jaar gevolgd worden via onze open kalender.

‘Iedereen is anders’, we zeggen dit zo gemakkelijk. Maar handelen we hier ook naar? Heel vaak willen we dat een ander is zoals wij willen dat hij/zij is. Of hoe snel koppel je niet je eigen adviezen, ervaringen en verhalen aan het verhaal van iemand anders?

Wie kent zichzelf echt goed? Wie stelt zichzelf al eens de vraag: Wie ben ik werkelijk in mijn kern, aan de basis? Waarom reageer ik anders dan mijn partner in eenzelfde situatie? Waarom raken bepaalde woorden of zinnen mij en een ander niet? Waarom ben ik zo snel boos of geïrriteerd? Waarom durf ik mijn mening niet zeggen tegen mijn vriendin? Waarom durf ik geen nee te zeggen? Waarom beslis ik zo moeilijk? Waarom heb ik zoveel erkenning van anderen nodig? Waarom wil ik alles perfect in orde? Waarom wil ik overal controle over? … Om hier een antwoord op te krijgen, dien je jezelf diepgaander te leren kennen. Persoonlijke groei is dé sleutel in stresshantering. Het is namelijk je persoonlijkheid die bepaalt waar je stress van krijgt en hoe je ermee omgaat. Zo ervaart een dominant persoon stress als hij voelt dat hij geen impact heeft op zijn omgeving. Een conflictvermijdend persoon ervaart echter stress als er confrontaties in de lucht hangen. Een heel andere bron van stress.

Inzicht krijgen in jouw thema’s en hier actief mee aan de slag gaan, is dan ook noodzakelijk wil je stressbestendig zijn op lange termijn. Iedereen ziet écht een andere werkelijkheid. Iedereen ziet ‘de’ werkelijkheid vanuit zijn bril, zijn filter. De filter van onze persoonlijkheid, onze ervaringen, onze overtuigingen. Omwille van het feit dat we ons niet bewust zijn dat iedereen werkelijk een andere werkelijkheid ziet, zijn relaties en communicatie de grootste bronnen van stress.

Vanuit deze kennis creëer je begrip en vooral mildheid tegenover jezelf én tegenover anderen, wat op zich dan weer de onderlinge relaties en communicatie bevordert. We worden minder streng tegenover onszelf en onze gezinsleden of collega's, we verdragen meer, we kunnen al eens glimlachen met onze ‘irritaties’ en gaan anders kijken naar bepaalde gedragingen en reacties. Het enneagram is dus een heel ruim, dynamisch en flexibel model. Kortom, tijdens de route Ont-wikkel jezelf bieden we je een arsenaal aan inzichten en een diepgaande wegwijzer om je te ont-wikkelen uit je ego-lagen. Vanuit een holistische visie op de mens en op stress biedt Compagnon de route drie krachtige Routes aan. Elke route bestaat uit een seminariedag, gevolgd door drie maand online ondersteuning. Je kan de drie routes apart volgen. Indien je het volledige traject wenst te doorlopen is het aangewezen te starten met de route Versterk jezelf, gevolgd door de route Ont-wikkel jezelf om af te sluiten met de route Bevrijd jezelf. De keuze is aan jou!