RouteENERGY MANAGEMENT

route
ENERGY management
TERUG
Heb ook jij het gevoel dat je geleefd wordt door je agenda? Functioneer ook jij vaak op automatische piloot? Voel ook jij dat je energiebatterijen steeds sneller leeglopen? Ervaar ook jij dat je recuperatienood steeds groter wordt. Merk ook jij dat het een uitdaging is om je werkdag écht af te sluiten? Merk ook jij dat stress zijn impact begint te hebben onder de vorm van lichamelijke klachten, concentratieproblemen, piekeren, je niet goed voelen, energieverlies, … ​
Ervaar ook jij dat de energie, efficiëntie, en productiviteit van je bedrijf rechtstreeks samenhangen met de energie, efficiëntie, en productiviteit van jou als zaakvoerder? Ervaar ook jij dat de energie, efficiëntie en productiviteit van team rechtstreeks afhangt van de energie, efficiëntie en productiviteit van jou als leidinggevende? Erken ook jij dat investeren in menselijk kapitaal cruciaal is in het voortbestaan van een gezond bedrijf? En dat die investering begint met de investering in jezelf?
Wil jij de stress die je verlamt, je moe maakt en opjaagt ombuigen in een gezonde spanning die je drive en energie geeft?
Wil jij niet wachten tot het te laat is maar preventief aan de slag gaan?
Wil jij dé inzichten en tools meekrijgen om in een minimum aan tijd het maximum aan energie uit jezelf, je bedrijf of je team te halen?
Wil jij dit alles horen van iemand die zelf ondernemer is en al wat ze brengt zelf ervaren heeft?

​ Ja? Dan is de ENERGIE management route iets voor jou!

Hoewel een gezonde dosis stress nodig is om je tot actie aan te zetten, zit meer dan 80% in een chronische stresstoestand die net het omgekeerde effect heeft. Nek- en rugklachten, slaapklachten, spierpijnen, meer fouten maken, concentratieproblemen, een constant opgejaagd gevoel, je moe en futloos voelen, je energie, enthousiasme en doelen verliezen, … zijn nog maar enkele signalen dat chronische stress zijn sporen nalaat. We zien dit alles onder andere vertaald in de enorme stijging van het aantal burn-outs. We kunnen hier niet meer naast kijken. Energiemanagement is dan ook cruciaal om efficënt, effectief, rendabel, vitaal, gefocust en rustig te blijven.​

Voor wie?

Deze opleiding is gericht naar mannen en vrouwen die meer energie, efficiëntie én rust uit zichzelf en hun leven willen halen.

Doel

De impact van stressfactoren wordt bepaald door de stressbelasting en stressbelastbaarheid. Tijdens deze route krijg je de tools aangereikt om je stressbelasting naar beneden te halen en je stressbelastbaarheid te verhogen. Met als resultaat nog meer energie, efficiëntie en tegelijkertijd innerlijke rust.

De focus van de route Versterk jezelf ligt op je draagkracht vergroten. Er worden ook linken gelegd naar persoonlijke groei en het transformeren naar stressbronnen. Deze thema’s komen uitgebreider aan bod in de vervolgroutes Ont-wikkel jezelf en Bevrijd jezelf.

Deel 1: 'Stress should be a powerful driving force, not an obstacle'

 • -Wat is stress? Positieve of negatieve stress? Welke impact heeft het? Welke soorten stress bestaan er? Welke signalen? Hoe herken je het?
 • -Wat is burn-out en wat is het niet?
 • -Jouw persoonlijke stressbeeld in kaart brengen.
 • -Wat kan je eraan doen: een totaalaanpak wordt in kaart gebracht

Deel 2: 'It's not about time-management, it's about energymanagement'

Ons functioneren wordt grotendeels bepaald door onze vitaliteit. Energie ligt aan de basis van onze vitaliteit. Chronische stress is echter een enorme energierover en heeft dus rechtstreeks impact op ons functioneren. Energie ligt ook aan de basis van onze alertheid, denk- en concentratievermogen. De kwaliteit van ons werk wordt niet zozeer bepaald door het aantal uren dat je erin investeert, des te meer door de hoeveelheid energie die je in je werkuren steekt. Niet tijd, maar energie is je kostbaarste middel!

 • -Van tijdsbeheer naar energiebeheer
 • -Wat zijn de natuurlijke recuperatiemechanismen en hoe pas je deze concreet in je dagelijkse leven toe?
 • -Hoe je fysieke, emotionele en mentale batterijen opladen? Krachtige fysieke, emotionele en mentale energizers.
 • -Hoe negatieve stress ombuigen in positieve energie?

Deel 3: 'Get in control of your stress, before stress gets in control of you'

Naast het opladen van je energie, is het beperken van onnodig energieverlies ook een zeer belangrijk onderdeel binnen stresshantering. De meeste stress komt voort uit zaken waar we onbewust mee bezig zijn en waar we ook continu energie in verliezen

 • -Bewust worden van je persoonlijke bewuste en onbewuste energierovers.
 • -Hoe een evenwicht creëren tussen opladen en ontladen?
 • -Hoe energie winnen door er minder te verliezen?
 • -De kracht van ademhaling en focus

Kortom, tijdens deze route bieden we je een arsenaal aan inzichten, tools en vaardigheden om zowel je fysieke, emotionele als mentale energie te vergroten.